Close

09/03/2018

Γνωρίστε τις ΗΠΑ μέσα από τη μουσική της χώρας!

Meet the United States through its music

Αν είστε λάτρεις της μουσικής, αγαπάτε τα ταξίδια και ζείτε σε μια χώρα όπως η Αυστραλία, αυτό το άρθρο είναι για εσάς, επειδή εδώ θα μάθετε ποιες είναι οι 3 κορυφαίες πόλεις των ΗΠΑ που, κατά τη γνώμη μας, διαθέτουν συναρπαστική μουσική παράδοση. Αν ταξιδεύετε από την Αυστραλία, μην ξεχνάτε ότι, λόγω των κρατικών κανονισμών των ΗΠΑ, πρέπει υποβάλετε αίτηση για μια ηλεκτρονική εξουσιοδότηση ταξιδιού που ονομάζεται Εξουσιοδότηση ταξιδιού ESTA, για την υποία μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διαδικτυακά.

 Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τη σπουδαιότητα των μουσικών ειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που προέρχονται από την Αφρική και επηρέασαν σημαντικά τις Αγγλοσαξονικές τάσεις, αλλά και υιοθέτησαν μουσικές Αφροαμερικανικές τάσεις. Ρυθμοί όπως οι Μπλουζ, Τζαζ, η μουσική Γκόσπελ και Rhythm and Blues, παίζουν σημαντικό ιστορικό, εθνικό, πολιτιστικό και γεωγραφικό ρόλο στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ κυριαρχούν στη διεθνή μουσική σκηνή από τον 18ο αιώνα.  

 Στο άρθρο μας θα βρείτε τρεις από τις κορυφαίες πόλεις ή προορισμούς της Αμερικής που σχετίζονται με τη μουσική και μπορείτε να επισκεφθείτε αν διαθέτετε ήδη Βίζα ESTA, και σκοπεύετε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ.

Μέμφις 

 Η πόλη του Μέμφις βρίσκεται νοτιοανατολικά της πολιτείας του Τενεσί, όπου συγκλίνουν οι ποταμοί Μισισίπι και Γουλφ. Το Τενεσί είναι διεθνώς γνωστό για τη μουσική Μπλουζ που μεταδίδει ένα λυπηρό, λυρικό συναίσθημα μέσα από τις λέξεις κάθε τραγουδιού. Από αυτήν την πόλη κατάγονται μερικοί από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της Μπλουζ, συμπεριλαμβανομένων των B.B. King, Anita Ward, Aretha Franklin καθώς και ο ένας και μοναδικός βασιλιάς και αξέχαστος Elvis Presley. Τα Μπλουζ προέρχονται από Αφρικανικούς παραδοσιακούς ρυθμούς και Χριστιανικά τραγούδια και αποτέλεσαν τη βάση, μαζί με τη μουσική Γκόσπελ και τη Τζαζ που απαντάται σε τυπικούς χαρακτηριστικούς ρυθμούς του είδους που είναι γνωστό ως R&B ή Rhythm and Blues, το οποίο είναι μια μουσική μίξη που δημιουργήθηκε από Αφροαμερικανούς.

Νέα Ορλεάνη 

Η πόλη της Νέας Ορλεάνης βρίσκεται στο δέλτα του Μισισίπι, νοτιοανατολικά της Λουιζιάνα. Η Νέα Ορλεάνη θεωρείται το μεγαλύτερο λιμάνι του Μισισίπι και το έβδομο μεγαλύτερο λιμάνι των ΗΠΑ. Ο μουσικοπολιτιστικός χαρακτήρας της πόλης παρουσιάζεται σε πολλές μορφές μιας και έχει δεχτεί σημαντικές επιρροές από την Αφρική, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Λατινική Αμερική. Από αυτήν την πόλη κατάγεται ο πασίγνωστος Louis Armstrong, ο οποίος διέπρεψε στη σκηνή της Τζαζ, αλλά και άλλοι έξοχοι καλλιτέχνες όπως οι Wynton Marsalis και Harry Connick. Επίσης, η πόλη είναι διεθνώς γνωστή για τα γαστρονομικά της φεστιβάλ. Κυρίως για εκδηλώσεις όπως οι Mardi Gras, Jazz Fest και Sugar Bowl, οι οποίες βοηθούν στη διαφύλαξη του συνεχούς τουρισμού σ’ αυτήν την όμορφη πόλη.  

Σικάγο   

 Γνωστή και ως «Πόλη των Ανέμων» (Windy City), το Σικάγο βρίσκεται στην Πολιτεία του Ιλινόις και νοτιοδυτικά της λίμνης Μίσιγκαν. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η πόλη του Σικάγο έχει συμβάλει σημαντικά τόσο στη μουσική όσο και στην πολιτιστική σκηνή όσον αφορά την προώθηση, την παραγωγή και τη χορηγία μουσικών ειδών, στα οποία περιλαμβάνονται είδη όπως Μπλουζ, Soul, Τζαζ, καθώς και η μουσική Γκόσπελ. Το 1967, ιδρύθηκε το συγκρότημα The Big Thing και ήταν το πρώτο συγκρότημα που ενσωμάτωσε μουσικά όργανα όπως το σαξόφωνο, η τρομπέτα και το τρομπόνι σε μουσικά είδη όπως είναι η ροκ, διατηρώντας πάντα την επιρροή των ρυθμών για τους οποίους έγινε διάσημο το Σικάγο. Η Minnie Riperton ήταν η μεγαλύτερη εκπρόσωπος (θηλυκή εκπρόσωπος) της soul. Γεννήθηκε στο Σικάγο και είναι πασίγνωστη στους λάτρεις της μουσικής Soul. 

 Το Σικάγο διαθέτει γνωστές εταιρείες χορού, όπερας και μπαλέτου, καθώς και σχολές θεάτρου, καθιστώντας το γενέτειρα πολλών εξαιρετικών αστέρων, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα, συνθέτουν τον μουσικοπολιτιστικό χαρακτήρα αυτής της σημαντικής πόλης, στη χώρα του «Θείου Σαμ». Το Σικάγο διαθέτει πλούσια νυχτερινή ζωή και οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν κλαμπ όπως το Hard Rock Café και το Planet Hollywood Chicago.