ESTA USA Visa και πληροφορίες ψυχαγωγίας για τη Λουϊζιάνα
Υποβάλετε αίτηση για ESTA USA Visa και ξεκινήστε για το ταξίδι σας στη Λουϊζιάνα χωρίς καθυστερήσεις. Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα αίτησης ESTA USA Visa ΕΔΩ και η διαδικασία είναι 100% online.
Ας περάσουμε στις πληροφορίες ψυχαγωγίας στη Λουϊζιάνα με την ESTA Visa USA:
Η USA Visa σάς πληροφορεί: Με όνομα εμπνευσμένο από τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ΄ που δόθηκε από τον Γάλλο εξερευνητή, René Robert Cavelier de La Salle, η Λουϊζιάνα είναι μια πόλη με τεράστια πολιτιστική ποικιλομορφία, την οποία μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα στη μουσική της, το φαγητό, τις διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις και την αρχιτεκτονική των κτηρίων της.
Σπίτι της τζαζ:
Γνωρίζατε ότι η τζαζ γεννήθηκε στη Λουϊζιάνα; Κι όμως, ναι. Αυτό το είδος μουσικής που είναι τόσο αντιπροσωπευτικό της κουλτούρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, γεννήθηκε εδώ, και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Ορλεάνη. Η τζαζ γεννήθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα. Η τζαζ σχετιζόταν με τις ζωές των απογόνων των σκλάβων της Αφρικής. Η μουσική τζαζ αρχικά χρησιμοποιήθηκε με τη μορφή των τραγουδιών εργασίας.
Την εποχή της σκλαβιάς στον νότο των ΗΠΑ, ο ήχος των τύμπανων είχε απαγορευτεί. Ωστόσο, αυτή η απαγόρευση δεν επιβλήθηκε στη Νέα Ορλεάνη. Εκεί επιτρεπόταν στους σκλάβους να χρησιμοποιούν μουσικά όργανα κατά τις συναντήσεις τους.
Στα σπάργανά του, αυτό το είδος μουσικής ήταν αρεστό μόνο στους μαύρους ανθρώπους. Εκείνοι μπορούσαν να παίζουν τη μουσική τους σε μέρη όπου τους επιτρεπόταν η είσοδος.
Με το πέρασμα των χρόνων, η μουσική τζαζ εξελίχθηκε. Παρόλ’ αυτά, υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ της πρώιμης και της σύγχρονης τζαζ μουσικής. Αν και η βάση εξακολουθεί να είναι η ίδια, ο αυτοσχεδιασμός και ο έντονος ρυθμός.
Η πρακτική του Βουντού:
Πολλοί επισκέπτες στη Λουϊζιάνα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την εξέλιξη της θρησκείας εδώ. Υπήρξε έντονος θρησκευτικός συνδυασμός μεταξύ του Καθολικισμού και των Αφρικανικών θρησκειών, ειδικά του Βουντού.
Το Βουντού έφτασε στη Βόρειο Αμερική από τους σκλάβους της Αφρικής που ζούσαν εδώ κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας. Οι μεταγενέστεροι μετανάστες από την Αϊτή που εγκαταστάθηκαν στην πόλη, εισήγαγαν τη δική τους εκδοχή Βουντού. Οι πεποιθήσεις τους είχαν ρίζες από τη θρησκεία των προγόνων τους. Τη γνώση των προγόνων τους για τα οφέλη των φυτών, όπως και για τη δημιουργία δηλητηρίων με τη χρήση φυτών. Επίσης, η χρήση φυλακτών σε τελετές για να προστατεύονται οι ίδιοι ή να βλάπτουν άλλους, έγιναν βασικά στοιχεία στην πρακτική αυτής της θρησκείας.
Για πολλά χρόνια, μια πιστή υπέρμαχος αυτής της θρησκείας ζούσε στη Νέα Ορλεάνη. Το όνομά της ήταν Marie Laveau, επίσης γνωστή ως “Voodoo Queen” (βασίλισσα του Βουντού). Σύμφωνα με την παράδοση, ήταν διακεκριμένη και ισχυρή εκπρόσωπος αυτής της θρησκείας. Είναι επίσης γνωστή ως ευεργέτιδα των άτυχων ανθρώπων. Σύμφωνα με τον μύθο τα Βουντού της ήταν τόσο ισχυρά, που την επισκέπτονταν άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης. Στις μέρες μας, πολλοί ακόλουθοί της επισκέπτονται την κρύπτη της. Πολλοί παίκτες επικαλούνται το όνομά της πριν ρίξουν τα ζάρια σε κάποιο παιχνίδι για να τους φέρει τύχη.
Δεν είτε σίγουροι πώς να υποβάλετε αίτηση για την ESTA USA Visa σας; Ελέγξτε εδώ τις προϋποθέσεις.
Για πολλά χρόνια αυτή η θρησκεία ήταν μυστική. Στις αρχές του 21ου αιώνα, όμως, μετατράπηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Σήμερα, η πώληση αντικειμένων όπως φυλαχτά, μικρά φυλαχτά gris-gris, κεριά και πούδρες έγινε πολύ δημοφιλής. Αυτά τα αντικείμενα τα αγοράζουν τόσο όσοι εξασκούν το Βουντού αλλά και οι τουρίστες.
Το φεστιβάλ San Fermín στη Λουϊζιάνα:
Ναι, σωστά διαβάσατε. Το φεστιβάλ San Fermín στη Λουϊζιάνα, και πιο συγκεκριμένα, στη Νέα Ορλεάνη. Αν και το φεστιβάλ εδώ είναι κάπως παράξενο, μιας που αντί για ταύρους που τρέχουν στους δρόμους, όπως συμβαίνει στο Ισπανικό καρναβάλι, εδώ κορίτσια με σκούτερ, φορώντας κράνη με κέρατα και πλαστικά ρόπαλα γεμισμένα με αφρό, κυνηγούν τους συμμετέχοντες.
Αυτό το γεγονός ξεκίνησε με μέλη της τοπικής ομάδας σκέιτ, αλλά στις μέρες μας, παίκτες του σκέιτ έρχονται από όλον τον κόσμο στη Νέα Ορλεάνη για να γιορτάσουν αυτό το φεστιβάλ.
Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά φεστιβάλ της πόλης και λαμβάνει χώρα κάθε Ιούλιο τα τελευταία δεκατρία χρόνια, και διαρκεί δύο και τρεις ημέρες.
Έχετε υπόψη ότι αν θέλετε να λάβετε μέρος σε αυτήν τη συναρπαστική δραστηριότητα, πρέπει να εγγραφείτε αρκετά νωρίτερα ώστε να εξασφαλίσετε τα εισιτήρια εισόδου σας. Υπάρχει επίσης ενδυματολογικός κώδικας, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να φοράτε λευκό πουκάμισο και σορτς, κόκκινη κορδέλα ή μαντίλι, δεμένα γύρω από τη μέση ή τον λαιμό.
Πρωτεύουσα των βατράχων στον κόσμο:
Παρόλο που μοιάζει απίστευτο, αυτό το μέρος υπάρχει και βρίσκεται στη Rayne, στη Λουϊζιάνα. Αυτή η πόλη ονομάστηκε ως η “Πρωτεύουσα των βατράχων στον κόσμο”, επειδή στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρξε μια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις βατραχοπόδαρων για γαστρονομικούς σκοπούς και η πόλη μετατράπηκε σε διανομέα αυτού του προϊόντος για πολλά εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα.
Περπατώντας στους δρόμους της πόλης μπορείτε να δείτε περισσότερα από 30 αγάλματα αφιερωμένα στους βατράχους, με διαφορετικά ρούχα και σε διαφορετικές στάσεις. Το πιο διάσημο είναι ο “Monsieur Jacques”.
Επίσης, κάθε χρόνο διοργανώνεται το “Φεστιβάλ βατράχων”. Κατά τη διάρκεια αυτού του φεστιβάλ ο κόσμος μπορεί να επισκεφθεί το μέρος με τους βατράχους του ή να νοικιάσει έναν για να συμμετάσχει στους διάφορους διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Στους πιο δημοφιλείς διαγωνισμούς περιλαμβάνεται ο διαγωνισμός άλματος βατράχων. Ο αγώνας δρόμου βατράχων είναι επίσης πολύ δημοφιλής καθώς απαιτείται επίσημο ένδυμα, το οποίο φυσικά φορούν οι ίδιοι οι βάτραχοι!
Όπως βλέπετε, η Λουϊζιάνα προσφέρει τις πιο απίθανες δραστηριότητες τόσο στους πολίτες της αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Αυτό ακριβώς είναι που χαρίζει σ’ αυτήν την πόλη μια γοητεία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού.