Close

06/03/2015

10 δωρεάν αξιοθέατα στην Ουάσινγκτον Ντι Σι

washington-d-c-300x225 10 δωρεάν αξιοθέατα στην Ουάσινγκτον Ντι ΣιΗ πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον Ντι Σι, είναι μια πολύ όμορφη πόλη με πολλά ιστορικά αξιοθέατα.  Η Ουάσινγκτον βρίσκεται μεταξύ των πολιτειών Μέριλαντ και Βιρτζίνια στα ανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ως πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η Ουάσινγκτον είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα μουσεία, γκαλερί και εθνικά μνημεία. Το καλύτερο είναι ότι πολλά από αυτά τα αξιοθέατα είναι δωρεάν! Το μόνο που χρειάζεστε είναι η έγκριση αδειοδότησης ταξιδιού μέσω ESTA και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας για τα 10 σπουδαιότερα δωρεάν αξιοθέατα στην Ουάσινγκτον:

1. Το Εθνικό υπαίθριο πάρκο National Mall – Σε αυτόν τον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στο Μνημείο της Ουάσινγκτον και του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, μπορείτε να απολαύσετε μια εξαιρετική θέα της πόλης. Είναι ένας υπαίθριος χώρος θαυμάσιος για να περπατήσετε και να απολαύσετε τα πανέμορφα αξιοθέατα της Ουάσινγκτον.

2. Τα Σμιθσόνιαν Μουσεία (Smithsonian Museums) – Τα Σμιθσόνιαν Μουσεία είναι πολλά μουσεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη την πρωτεύουσα και η είσοδος είναι δωρεάν. Αυτά τα παγκοσμίου φήμης μουσεία έχουν διάφορες θεματολογίες όπως τέχνη, ιστορία και αεροναυπηγική. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των μουσείων, το Σμιθσόνιαν Εθνικό Μουσείο Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (Smithsonian National Air and Space Museum) φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή αεροσκαφών και διαστημικών σκαφών στον κόσμο.

3. Επίσκεψη στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ – Στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ εδρεύει το Κογκρέσο και πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης. Ο θόλος του Καπιτωλίου είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης και είναι ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια. Τα δωρεάν εισιτήρια δίνονται στους πρώτους επισκέπτες κάθε ημέρας, επομένως φροντίστε να φθάσετε νωρίς!

4. Δωρεάν περιήγηση με τα πόδια – Σε μια δωρεάν περιήγηση με τα πόδια μπορείτε να απολαύσετε όλα τα κύρια αξιοθέατα της πόλης, ενώ θα μάθετε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις προτιμήσεις των Προέδρων της Αμερικής.

5. Επίσκεψη στο Εθνικό κοιμητήριο του Άρλιγκτον (Arlington National Cemetery) – Στον σπουδαιότερο εθνικό στρατιωτικό χώρο ταφής υπάρχουν θαμμένοι περισσότεροι από 300.000 στρατιωτικοί που υπηρέτησαν, καθώς και ο Τάφος του Αγνώστου Στρατιώτη. Στο Εθνικό κοιμητήριο του Άρλιγκτον βρίσκονται και οι τάφοι των πρώην Προέδρων Ταφτ και Τζ. Φ. Κένεντι.

6. Δωρεάν παραστάσεις στο Κέντρο Κένεντι – Το κέντρο Κένεντι είναι ο σπουδαιότερος χώρος παραστάσεων στην Ουάσινγκτον και μπορείτε να απολαύσετε μια δωρεάν παράσταση κάθε απόγευμα στις 6. Ελάτε να απολαύσετε μια δωρεάν παράσταση από τη Συμφωνική ορχήστρα της Ουάσινγκτον και άλλους κορυφαίους ερμηνευτές.

7. Περιήγηση στην Εθνική γκαλερί τέχνης – Η Εθνική γκαλερί τέχνης είναι ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία τέχνης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μπορείτε να δείτε εκθέματα από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες παγκοσμίως, όπως είναι οι Ελ Γκρέκο, Γιαν Βερμέερ, Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Ματίς και Πάμπλο Πικάσο. Ένα μουσείο που πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι λάτρεις του πολιτισμού.

8. Παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου – Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής συνεδριάζει από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο και είναι ανοικτό για το κοινό κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Τα εισιτήρια είναι δωρεάν και δίνονται στους πρώτους επισκέπτες της ημέρας, επομένως φροντίστε να φθάσετε νωρίς. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ουάσινγκτον, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει την έγκριση αδειοδότησης ταξιδιού μέσω ESTA σύντομα, για να μπορέσετε να δείτε από κοντά αυτήν την ανεπανάληπτη διαδικασία προτού οι δικαστές διακόψουν για τους θερινούς μήνες.

9. Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου – Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου είναι, εκ των πραγμάτων, η επίσημη βιβλιοθήκη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το ίδιο το κτίριο αποτελεί από μόνο του ένα αξιοθέατο, με θαυμάσιο περίτεχνο και πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου περιέχει πολύτιμα αντικείμενα, όπως ένα προσχέδιο της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και μια Βίβλο του Γουτεμβέργιου (Gutenberg Bible) – ένα από τα τρία αντίγραφα που είναι γνωστό ότι υπάρχουν στον κόσμο.

10. Βόλτα στη Georgetown – Η Georgetown είναι μια ιστορική γειτονιά της Ουάσινγκτον και μία από τις πιο ελκυστικές γειτονιές για να απολαύσει κανείς μια βόλτα. Με πολλά ιστορικά κτίρια, εστιατόρια, καφετέριες και χώρους ψυχαγωγίας, η Georgetown θα ικανοποιήσει τον κάθε επισκέπτη. Σε αυτήν τη γειτονιά βρίσκεται και το Πανεπιστήμιο Georgetown.

Στην Ουάσινγκτον μπορείτε να βρείτε εκπληκτικές πολιτιστικές απολαύσεις δωρεάν.  Αξιοποιήστε αυτόν τον πολιτιστικό θησαυρό που σας προσφέρεται δωρεάν και σχεδιάστε τις διακοπές σας στην πρωτεύουσα της Αμερικής – σίγουρα δεν θα απογοητευθείτε. Βιαστείτε και αιτηθείτε για την έγκριση αδειοδότησης ταξιδιού μέσω ESTA σύντομα για να καταφέρετε να αξιοποιήσετε τη φανταστική ευκαιρία που σας προσφέρεται να απολαύσετε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να συνεδριάζει πριν διακόψει για τους θερινούς μήνες.