Close

15/07/2020

Ταξιδεύοντας στο Σικάγο και παντού στις ΗΠΑ με μία ESTA Visa

Το Σικάγο είναι μία πόλη των ΗΠΑ με έντονη ελληνική παρουσία και τουριστικό ενδιαφέρον. Ονομάζεται και «πόλη των γειτονιών» και είναι μοναδική από κάθε άποψη, διαθέτοντας πολλά αξιοθέατα. Πριν κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια και τη διαμονή σας στο Σικάγο καλό είναι να εξασφαλίσετε μια ταξιδιωτική Visa.

 

Οι επιλογές περιλαμβάνουν τη χορήγηση απλής Visa από την πρεσβεία των ΗΠΑ ή τη χορήγηση μιας ESTA Visa. Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε σίγουρα για μία σαφώς πιο ευέλικτη λύση, μεγαλύτερης διάρκειας.

 

 Διαδικασία χορήγησης ESTA Visa για ταξίδια στο Σικάγο και στις ΗΠΑ

 

Το πλεονέκτημα της ESTA Visa είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δύο έτη κι όχι μόνο για ένα ταξίδι. Έτσι μπορείτε να επισκεφτείτε το Σικάγο και οποιοδήποτε άλλο προορισμό στις ΗΠΑ σε αυτό το διάστημα με μία εύκολη διαδικασία.

 

Τα πάντα γίνονται με μία αίτηση που πραγματοποιείτε μέσω διαδικτύου. Μέσα σε λίγες ώρες μπορείτε να έχετε έτοιμη την ESTA Visa και να κανονίσετε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες του ταξιδιού.

chicago-1791002_960_720 Ταξιδεύοντας στο Σικάγο και παντού στις ΗΠΑ με μία ESTA Visa

 Πετώντας από την Ελλάδα στις ΗΠΑ με μία ESTA Visa

 

Αφού πραγματοποιήσετε την ηλεκτρονική σας αίτηση μπορείτε να έχετε την ESTA Visa μέσα σε ελάχιστα 24ωρα. Στη συνέχεια μπορείτε να προχωρήσετε στην κράτηση των αεροπορικών σας εισιτηρίων για το ταξίδι σας στο Σικάγο.

 

Δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από Ελλάδα για το Σικάγο, όμως μπορείτε να βρείτε επιλογές με μεταβίβαση. Υπάρχουν πολλές εσωτερικές πτήσεις που μπορείτε να βρείτε στις ΗΠΑ, συνήθως από τη Νέα Υόρκη.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να ταξιδέψετε μέσω κάποιου άλλου ευρωπαϊκού προορισμού με πτήση προς το Chicago. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία που θα χρησιμοποιήσετε. Σημαντικός παράγοντας εδώ είναι και η περίοδος που θα κλείσετε τα εισιτήριά.

 

Είναι λογικό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και διαφόρων αργιών και διακοπών οι τιμές να είναι κάπως αυξημένες. Εάν πραγματοποιήσετε τη διαδικασία έκδοσης ESTA Visa και κλείσετε νωρίς τα εισιτήρια, τότε θα εξασφαλίσετε πολύ συμφέρουσες τιμές.

 

Ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στο Σικάγο

 

Υπάρχει φυσικά πληθώρα από ξενοδοχεία για τη διαμονή σας στο Σικάγο. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 100 στα τετράστερα ξενοδοχεία. Στα πεντάστερα εστιατόρια είναι πιο υψηλές, ανάλογα με το πόσο πολυτελή θέλετε τη διαμονή σας.

 

Για άλλη μία φορά το διάστημα κατά το οποίο κλείνετε δωμάτιο επηρεάζει την τελική τιμή. Εκτός σεζόν θα βρείτε πάντα πολύ καλύτερες τιμές. Από την πλευρά μας θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε τα παρακάτω καλά ξενοδοχεία:

 

Trump International Hotel and Tower Chicago (5 αστέρων)

 

Πρόκειται για ένα πολυτελές εστιατόριο που από πολλούς θεωρείται το καλύτερο του Σικάγο. Το ξενοδοχείο που έχει το όνομα του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται δίπλα στον ποταμό του Σικάγο με θέα στη λίμνη Michigan. Έχει 339 δωμάτια και λειτουργεί από το 2008. Διαθέτει ένα Εξαιρετικό εστιατόριο με αστέρι Michelin, γυμναστήριο και σπα.

 

Sofitel Chicago Magnificent Mile (5 αστέρων)

 

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και το οποίο διαθέτει 415 δωμάτιο. Έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική με ευρεία χρήση του γυαλιού. Περιλαμβάνει ένα μοντέρνο μπαρ με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, καθώς επίσης και γυμναστήριο και ένα καφέ. Είναι αρκετά οικονομικό για όσα προσφέρει και κυρίως για την όμορφη θέα προς την πόλη και την λίμνη Michigan.

 

The Westin Chicago River North (4 αστέρων)

 

Βρίσκεται στην περιοχή αφού υπάρχουν πολλές επιχερήσεις και σημεία διασκέδασης στο Σικάγο. Απέχει επίσης μικρή απόσταση από την κεντρική λεωφόρο  όπου οι περισσότεροι πραγματοποιούν τα ψώνια τους.

 

Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα και περιλαμβάνουν πολλές ανέσεις. Το ξενοδοχείο διαθέτει ένα πολυτελές εστιατόριο και μπαρ που μπορεί κανείς να απολαύσει ιαπωνική κουζίνα και σούσι. Προσφέρει επίσης δωρεάν πρόσβαση στο γυμναστήριο.

 

Ivy Boutique Hotel (4 αστέρων)

 

Πρόκειται για ένα μικρότερο boutique hotel πού όμως προσφέρει πολλές ανέσεις και πάνω από όλα είναι ιδιαίτερα οικονομικό. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Σικάγο και προσφέρει όλες τις ανέσεις των μεγάλων πεντάστερων ξενοδοχείων. Διαθέτει δικό του εστιατόριο και μπαρ, καθώς και δωρεάν πρόσβαση το γυμναστήριο, καθώς και σε μαθήματα γιόγκα. 

 

The Tremont Chicago Hotel at Magnficent Mile (4 αστέρων)

 

Ένα ξενοδοχείο με πραγματικά εξαιρετικές τιμές για όσα προσφέρει. Βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο εμπορικά που μπορείτε να κάνετε εύκολα τα ψώνια σας. Διαθέτει μπαρ και ένα όμορφο εστιατόριο.

 

Προσφέρει επίσης αίθουσα για όσους δουλεύουν κατά τη διάρκεια της παραμονής του με wifi, εξοπλισμό γραφείου κλπ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους χώρους του γυμναστηρίου και έχετε πρόσβαση και σε εσωτερικό μηχάνημα ATM.

chicago-1775878_960_720 Ταξιδεύοντας στο Σικάγο και παντού στις ΗΠΑ με μία ESTA Visa

Εξασφαλίστε μία ESTA Visa και δείτε τα αξιοθέατα στο Σικάγο

 

Υπάρχουν πολλά να δει κανείς στο Σικάγο. Από πανύψηλους ουρανοξύστες έως διάσημα κτίρια και αξιοθέατα της πόλης, θα βρει κανείς πολλά στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ. Ανάμεσα στους τουριστικούς προορισμούς που δίχως αμφιβολία πρέπει να επισκεφτείτε, σας προτείνουμε:

 

Ενυδρείο Shedd

 

Ένα πολύ ενδιαφέρον ενυδρείο με πάνω από 1.500 είδη θαλάσσιας ζωής και περισσότερα από 30.000 ψάρια. Διαθέτει επίσης και μία συλλογή με πουλιά, με έντομα και με αμφίβια. Λειτουργεί από το 1930 και δέχεται πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για το πιο δημοφιλές ενυδρείο στις ΗΠΑ. 

 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

 

Κατασκευάστηκε το 1893 για την παγκόσμια έκθεση στο Σικάγο και μετεξελίχθηκε σε Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Διαθέτει μεγάλα εκθέματα, όπως αφρικανικούς ελέφαντες καθώς και τον σκελετό τυραννόσαυρου 12 μέτρων. Έχει πραγματικά εκατομμύρια εκθέματα, πολλά από τα οποία σχετίζονται με τον πολιτισμό των ιθαγενών πληθυσμών των ΗΠΑ.

 

Πύργος των Υδάτων του Σικάγο

 

Έχει ύψος 47 μέτρων και κάποτε είχε κομβικό ρόλο στην υδροδότηση της πόλης. Αποτελεί σύμβολο για την πόλη καθώς ήταν από τα λίγα κτίσματα που γλίτωσαν από τη μεγάλη φωτιά του 1871. Σήμερα στεγάζει μία γκαλερί με πανέμορφα αγάλματα τοπικών καλλιτεχνών και έργα φωτογράφων της πόλης.

 

 Εμπορικό κέντρο John Hancock

 

Μιλάμε για το τέταρτο με υψηλότερο κτίριο της πόλης. Βρίσκεται στις ακτές της λίμνης Michigan και προσφέρει μία πανοραμική άποψη ολόκληρης της πόλης. Ολοκληρώθηκε το 1968 και περιλαμβάνει εσωτερική πισίνα και παγοδρόμιο. H θέα από τον 94 όροφο είναι πραγματικά εξαιρετική. Από το μπαρ στον 96ο όροφο έχετε δυνατότητα να απολαύσετε το ποτό σας παρατηρώντας την πόλη από ψηλά.

 

Ο ποταμός του Σικάγο

 

Ο ποταμός του Σικάγο αντικατοπτρίσει τον χαρακτήρα της πόλης. Το 1900 πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό έργο από άποψη μηχανικής, η αναστροφή της ροής του ποταμού. Σήμερα έχει κατασκευαστεί ένας όμορφος περίπατος 1,5 χλμ με πολύ πράσινο κατά μήκος του ποταμού. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες κρουαζιέρες στον ποταμό, με ξενάγηση στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης.

 

Millennium Park

 

Ένα όμορφο πάρκο που διαθέτει αρκετό ανοιχτό χώρο και πολλές κατασκευές από γυαλί. Διαθέτει μοντέρνα γλυπτά και πολλούς χώρους για να περπατήσει κάνεις και να ξεφύγει από τους ρυθμούς της πόλης. Τον χειμώνα λειτουργεί εκεί και ένα παγοδρόμιο, το οποίο μετατρέπεται σε ανοιχτό εστιατόριο το καλοκαίρι.

 

 Navy Pier

 

Πρόκειται για έναν χώρο αναψυχής που περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, εστιατόρια κι άλλα σημεία αναψυχής. Κατασκευάστηκε το 1916 και αποτελεί ουσιαστικά μία μεγάλη προβλήτα μήκους 1.000 μέτρων με έναν περιστρεφόμενο τροχό, καρουζέλ και κινηματογράφο. Εκεί επίσης μπορεί να βρει κανείς στο παιδικό μουσείο.

 

Magnificent Mile

 

Πρόκειται για ένα τμήμα της λεωφόρου του Michigan που θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία για ψώνια στον κόσμο. Προσφέρει πρόσβαση σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα στο Σικάγο. Πρόκειται ίσως για το πιο κεντρικό και κομβικό σημείο της πόλης.

 

Πύργος Sears

 

Μιλάμε για έναν ουρανοξύστη που ολοκληρώθηκε το 1973 και διαθέτει 108 ορόφους. Ο πύργος είναι γνωστός για τους ανελκυστήρες τους που θεωρείται από τους πιο γρήγορους στον κόσμο. Μέσα σε 70 δευτερόλεπτα φτάνει κανείς στον 103ο όροφο όπου μπορεί να απολαύσει τη θέα της πόλης. Η θέα από τόσο ψηλά είναι πραγματικά εκπληκτική. 

chicago-2184521_960_720 Ταξιδεύοντας στο Σικάγο και παντού στις ΗΠΑ με μία ESTA Visa

 

Προτεινόμενα εστιατόρια στην πόλη του Σικάγο – Οδηγός έκδοσης ESTA Visa

 

Το φαγητό αποτελεί σημαντικό κριτήριο και σημείο αναφοράς για κάθε ταξίδι. Το Σικάγο είναι μία μεγάλη πόλη και διαθέτει μεγάλη ποικιλία όσον αφορά φαγητό.

 

 Οι επιλογές περιλαμβάνουν ethnic κουζίνα από όλο τον κόσμο, αλλά και τοπικές και αμερικανικές προτάσεις. Διαλέξαμε 5 επιλογές εστιατόριο που ίσως τα μπορούσατε να σκεφτείτε να επισκεφθείτε:

 

Ελληνικό εστιατόριο Athena

 

Είναι λίγο αντιφατικό θα επισκέπτεται κάνεις κάποιον ξένο προορισμό και να αναζητά την ελληνική κουζίνα. Επειδή όμως συμβαίνει συχνά, σας προτείνουμε το συγκεκριμένο εστιατόριο. Εκεί πέρα από εξαιρετικό εσωτερικό και εξωτερικό χώρο μπορείτε να βρείτε νόστιμη κουζίνα με ελληνικά εδέσματα. Προσφέρονται παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, χωρίς ξένες παρεμβάσεις και αμερικάνικες επιρροές.

 

Joe’s Seafood, Prime Steak & Stone Crab

 

Το πιο ιδανικό μέρος για να απολαύσετε ψάρια και θαλασσινά στο Σικάγο. Βέβαια σας δίνει την επιλογή και για πλούσιες και ζουμερές μπριζόλες και πιάτα με κρέας. Τα καβούρια αποτελούν βασικό συστατικό των πιάτων του εστιατορίου και πρέπει να τα δοκιμάσετε σε κάποια από τις διάφορες συνταγές. 

 

The Capitale Grille

 

Αμερικάνικο γκριλ με ιταλικές επιρροές. Διαθέτει πολλές επιλογές στο μενού, κυρίως με συνταγές που περιέχουν κρέας ψημένο στα κάρβουνα. Πρόκειται κατά βάση για αμερικανική κουζίνα, σε έναν πολύ όμορφο και προσεγμένο χώρο με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αλλά η γεύση και το σέρβις αξίζουν τα λεφτά αυτά.

 

Eleven City Diner

 

Εάν θέλετε να απολαύσετε το πλούσιο αμερικάνικο πρωινό, το συγκεκριμένο παραδοσιακό diner θα σας εντυπωσιάσει. Διαθέτει ποιοτικό και νόστιμο φαγητό σε πολύ καλές τιμές και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Οι μερίδες είναι ιδιαίτερα «γενναιόδωρες» και η ατμόσφαιρα θυμίζει το Σικάγο της δεκαετίας του 1920. Φυσικά μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό τόσο το μεσημέρι, όσο και το βράδυ.

 

Giordanos

 

Επειδή το ιταλικό φαγητό αποτελεί σταθερή αξία, δεν θα μπορούσε από τη λίστα μας να λείπει το Giordanos. Πρόκειται για ένα ιταλικό εστιατόριο με κλασικά πιάτα ιταλικής κουζίνας, ζυμαρικά και πίτσες. Πολύ καλή ποιότητα υλικών και καλές τιμές, με χορταστικές μερίδες και νόστιμες πίτσες.

 

 Εξασφαλίστε την ESTA Visa σας και προγραμματίστε το ταξίδι σας στο Σικάγο

 

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Σικάγο είναι πιθανότατα η άνοιξη ή το φθινόπωρο. Οι θερμοκρασίες τότε είναι ιδανικές για να εξερευνήσετε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της πόλης.

 

Το καλοκαίρι ο κόσμος είναι περισσότερος και συνήθως τότε οι τιμές θα ξενοδοχειακές τα αεροπορικά εισιτήρια είναι υψηλότερες. Καλύτερα να αποφύγετε το Σικάγο το χειμώνα εκτός και αν σας αρέσει το κρύο και το χιόνι. Σίγουρα πάντως θα βρείτε πολύ χαμηλότερες τιμές αυτή την εποχή.

 

Μόλις εκδοθεί η ESTA Visa, έχετε 2 χρόνια για να προγραμματίσετε ένα ή περισσότερα ταξίδια στο Σικάγο και στις ΗΠΑ.