Close

01/10/2021

Ποια εμβόλια γίνονται Αποδεκτά για τα Ταξίδια στις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε πως οι ξένοι επισκέπτες από 33 χώρες θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στη χώρα ξανά από τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για εξαιρετικά νέα για την τουριστική βιομηχανία τον ΗΠΑ. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες από διεθνείς προορισμούς χρειάζεται να έχουν εμβολιαστεί προκειμένου να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις, τις οποίες θα συζητήσουμε παρακάτω, με περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρότι δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ημερομηνίες ανοίγματος των συνόρων, ο Νοέμβριος είναι πολύ κοντά και γνωρίζοντας όλες αυτές τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μπορεί κανείς να κάνει τις απαιτούμενες προετοιμασίες, προκειμένου να ταξιδέψει για επαγγελματικούς σκοπούς ή για διασκέδαση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Ποια Εμβόλια γίνονται Αποδεκτά στα Ταξίδια στις ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε στους πλήρως εμβολιασμένος ξένους επισκέπτες να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τη χώρα. Αυτό υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν εμβολιαστεί με κάποιο εμβόλιο από εγκεκριμένη μάρκα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

 

Τα εμβόλια τα οποία γίνονται δεκτά στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι: 

 

     Moderna

     Pfizer/BioNtech

     AstraZeneca

     Janssen (Johnson & Johnson)

     Moderna

     Sinopharm

     Sinovac/Coronavac

 

Πέραν αυτών, τα υπόλοιπα διαθέσιμα εμβόλια δεν γίνονται αποδεκτά, ούτε από τον ΠΟΥ, αλλά ούτε και από τον FDA. Αυτά είναι τα εμβόλια Abdala, Novavax, Sputnik V και Soberana.

 

Οι Ταξιδιώτες Έχουν Τώρα τη Δυνατότητα να Ταξιδέψουν Απευθείας στις ΗΠΑ

Οι διεθνείς ταξιδιώτες χρειαζόταν προηγουμένως να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όταν εισέρχονταν στις ΗΠΑ. Ωστόσο, από το Νοέμβριο, οι πλήρως εμβολιασμένοι από 33 χώρες θα έχουν πλέον και τη δυνατότητα να πετούν απευθείας στη χώρα και να ταξιδεύουν ελεύθερα.

 

Οι χώρες στις οποίες θα επιτραπούν τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ ξανά σύντομα είναι οι ακόλουθες:

 

        Τα 22 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

        Ιράν

        Ινδία

        Βραζιλία

        Κίνα

        Ιρλανδία

        Ισλανδία

        Νορβηγία

        Ελβετία

        Νότια Αφρική

        Λιχτενστάιν

        Ηνωμένο Βασίλειο

 

Θα ζητηθεί από τους ταξιδιώτες αυτών των 33 χωρών, όταν φτάσουν, να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, καθώς επίσης και ένα αρνητικό τεστ Covid-19.

 

Οι κανόνες παραμένουν οι ίδιοι για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Μπορούν οι Ανεμβολίαστα Ταξιδιώτες να Μπουν στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Οι Αμερικανοί πολίτες που αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν κατά του Covid-19 θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα εισόδου στις ΗΠΑ. Ωστόσο, θα πρέπει να παρέχουν ένα αρνητικό τεστ για την ασθένεια, με ημερομηνία όχι μεγαλύτερη της μίας ημέρας πριν την επιβίβαση στην πτήση τους.

 

Από την άλλη πλευρά, η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είναι εφικτή για όλους τους υπηκόους άλλων χωρών.

 

Oι Aπαιτήσεις για να Tαξιδέψει Kανείς στις ΗΠΑ

Μαζί με τα νέα πως η πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα εισόδου στη χώρα, έρχονται και κάποιες προϋποθέσεις.

Καταρχάς, όλοι διεθνείς ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, θα πρέπει να παρέχουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 πού θα έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε 72 ώρες από την αναχώρηση τους.

 

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν περάσει δύο πλήρεις εβδομάδες από τον τελικό εμβολιασμό για Covid-19, πριν να επιτραπεί η είσοδος. Για παράδειγμα, εάν κάνετε τη δεύτερη δόση την 1η Νοεμβρίου, η είσοδος θα σας επιτραπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις 15 Νοεμβρίου και μετά.

 

Πληροφορίες Επικοινωνίας για τις Πτήσεις προς τις ΗΠΑ 

Προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας, οι αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να κρατούν τα στοιχεία επικοινωνίας των επιβατών (διευθύνσεις email και αριθμούς τηλεφώνου). Αυτό το μέτρο λαμβάνεται στην περίπτωση που κάποιο άλλοι ταξιδιώτες βρεθούν θετικοί – η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους άλλους ταξιδιώτες.

 

Τα Επίγεια Σύνορα με Μεξικό και Καναδά Παραμένουν Κλειστά

Παρότι είναι δυνατό για τους πλήρως εμβολιασμένος ταξιδιώτες από τις παραπάνω χώρες να επισκεφτούν τις ΗΠΑ, τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για τα μη απαραίτητα ταξίδια. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως τα αμερικανικά σύνορα θα παραμείνουν κλειστά με το Μεξικό και τον Καναδά, τουλάχιστον έως και το τέλος του Οκτωβρίου.

 

Ωστόσο, όσοι πρέπει να ταξιδέψουν για θέματα εργασίας, για ιατρικούς λόγους, για θέματα δημόσιας υγείας, για διπλωματικές υποθέσεις, για κυβερνητικά ταξίδια και για στρατιωτικούς σκοπούς, οι μετακινήσεις αυτές θεωρούνται απαραίτητες.