Close

19/12/2019

Η ESTA παρουσιάζει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κρασί στις ΗΠΑ

Ανακαλύψτε τον γευστικό κόσμο των κρασιών της Καλιφόρνιας με μια αίτηση ESTA USA. Με την ESTA θα λάβετε την έγκριση για το ταξίδι σας γρήγορα και εύκολα για να απολαύσετε το υπέροχο κρασί της Καλιφόρνιας.

 

Κρασί της Καλιφόρνιας – Στις μέρες μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής κρασιού στον κόσμο.  Αμέσως μετά τις Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 4η θέση.

Η παραγωγή κρασιού στις ΗΠΑ έχει ιστορία περίπου 300 ετών. Επειδή οι πρώτοι Ευρωπαίοι που εξερεύνησαν τη Βόρειο Αμερική είχαν φέρει ήδη μαζί τους αμπέλια ειδικά για παραγωγή κρασιού.

Κατά τη δεκαετία του 60′, η Καλιφόρνια ήταν γνωστή κυρίως για τα κρασιά τύπου πόρτο (port). Αυτά παρασκευάζονταν από αμπέλια Καρινιάν και την ποικιλία Thompson Seedless grapes (Σουλτανίνα). Ωστόσο, μιας νέας γενιάς παραγωγοί εμφανίστηκαν και συνέβαλαν σε μια περίοδο αναγέννησης για τα κρασιά της Καλιφόρνιας. Οι παραγωγοί επιδόθηκαν σε νέες τεχνολογίες παραγωγής κρασιού και βελτίωσης της ποιότητας. Αυτήν τη δεκαετία ιδρύθηκαν πολλά γνωστά οινοποιεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα οινοποιεία Robert Mondavi, Heitz Wine Cellars και David Bruce Winery. Με τη συνεχή βελτίωση των κρασιών της Καλιφόρνιας, η περιοχή άρχισε να χαίρει μεγαλύτερης προσοχής διεθνώς.

Με το πέρασμα του χρόνου, το κρασί Αμερικής βελτιώθηκε σε ποιότητα και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των καλύτερων κρασιών του κόσμου.

 

     —–Πατήστε για την online αίτηση σας ESTA—–-

Το κρασί της Καλιφόρνιας και ο διαγωνισμός “THE JUDGMENT OF PARIS”

Το “The Judgement of Paris” ήταν ένας “τυφλός” διαγωνισμός γευστικής δοκιμής κρασιών που οργανώθηκε από έναν Βρετανό έμπορο κρασιών. Το γεγονός έλαβε χώρα στις 24 Μαΐου 1976 στο πολυτελές ξενοδοχείο Intercontinental στο Παρίσι, Γαλλία.

Υποβάλετε online αίτηση για την εξουσιοδότηση ταξιδιού στις ΗΠΑ – ESTA από την άνεση του σπιτιού σας. Θα σας στείλουμε πίσω την εγκεκριμένη αίτησή σας μέσω email!

Σε αυτήν την εκδήλωση παρευρέθηκαν γνωστοί οινοποιοί με τον ρόλο του κριτή. Μερικά από τα πιο γνωστά Γαλλικά κρασιά διαγωνίστηκαν με τα καλύτερα κρασιά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Τα καλύτερα κρασιά αναδείχθηκαν εκείνα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, εκθρονίζοντας τη Γαλλία από την κορυφή των καλύτερων οινοπαραγωγών χωρών του κόσμου.

Από εκείνη τη στιγμή, τα κρασιά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, και πιο συγκεκριμένα, τα κρασιά της Καλιφόρνιας έγιναν ορόσημο στον κόσμο του οίνου. Τα κρασιά της Καλιφόρνιας βελτιώνονται και γίνονται ακόμη πιο διάσημα συνεχώς. Το αποτέλεσμα είναι ότι η χώρα εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγούς χώρες στον κόσμο.

 

     —–Πατήστε για την online αίτηση σας ESTA—–-

Κρασί της Καλιφόρνιας

Παρόλο που οι 45 από τις 50 πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παράγουν κρασί, το κρασί της Καλιφόρνιας αντιστοιχεί σχεδόν στο 90% της παραγωγής.

Χάρη στο αξιοζήλευτο κλίμα σ’ αυτήν την πολιτεία της Βορείου Αμερικής και τη γεωγραφική θέση που ευνοεί την καλλιέργεια αμπελιών, τα κρασιά της Καλιφόρνιας έγιναν γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η αμπελουργία σε αυτήν την περιοχή έχει ιστορία μεγαλύτερη των 200 ετών. Σε ολόκληρη την περιοχή υπάρχουν οινοποιεία και αμπελώνες, αφιερωμένα αποκλειστικά στην παραγωγή εξαίσιων κρασιών. Ωστόσο, η κύρια δραστηριότητα σε αυτήν τη βιομηχανία λαμβάνει χώρα στην κοιλάδα της Νάπα και την κομητεία Σόνομα, στη βόρεια περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο.

Δεν είστε σίγουροι για τη δική σας ESTA; Ελέγξτε εδώ τις προϋποθέσεις.

Πολλά από τα πιο δημοφιλή κρασιά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής προέρχονται από την κοιλάδα της Νάπα. Ο συνδυασμός των τελευταίων τεχνολογιών με τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών κάνει τη διαφορά στον χώρο παραγωγής κρασιού.

Όπως έχω αναφέρει, μια άλλη πασίγνωστη περιοχή για την παραγωγή κρασιού στην Καλιφόρνια είναι η κομητεία Σόνομα. Οι ειδικοί οινολόγοι εκτιμούν τα διάφορα αρώματα και γεύσεις του κρασιού που παράγονται στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της κομητείας Σόνομα.

Για πολλούς που εργάζονται στον ενδιαφέροντα κόσμο της αμπελουργίας, τα κρασιά της Καλιφόρνιας κέρδισαν αδιαμφισβήτητα μια προνομιακή θέση ανάμεσα στα καλύτερα κρασιά στον κόσμο.

Απαγόρευση

Όπως έχω ήδη αναφέρει, η αμπελουργία στις ΗΠΑ ξεκίνησε πριν από περίπου 300 χρόνια. Ωστόσο, υπάρχει ξεκάθαρα μια εποχή που αυτή η παράδοση σχεδόν εξαφανίστηκε.

Μιλώ για τον καιρό της Απαγόρευσης. Αυτός ο νόμος βασικά περιλάμβανε την απαγόρευση της παραγωγής, μεταφοράς και κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών. Εφαρμόστηκε μεταξύ του 1920 και 1933. Ως εκ τούτου, κατά την απαγόρευση πολλά οινοποιεία εξαφανίστηκαν και πολλοί αμπελώνες παραμελήθηκαν. Ο νόμος απαιτούσε την αυστηρή συμμόρφωση από όλους τους πολίτες της κομητείας. Ωστόσο, σε κάποια οινοποιεία επιτράπηκε να συνεχίσουν την παραγωγή σε μικρές ποσότητες. Αυτή η παραγωγή προοριζόταν αποκλειστικά για τον κόσμο και για οικιακή κατανάλωση. Τα χρόνια εφαρμογής αυτού του νόμου άνθισε το λαθρεμπόριο του αλκοόλ.

Η εποχή της Απαγόρευσης αποτέλεσε σημαντική τροχοπέδη στην ανάπτυξη της αμπελουργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μετά την άρση της Απαγόρευσης, οι παραγωγοί κρασιού έπρεπε να ξεκινήσουν ξανά, σχεδόν από το μηδέν. Πολλά από τα καλύτερα κλήματα καταστράφηκαν και πολλοί αμπελώνες παραμελήθηκαν. Επίσης, εκείνες οι ποικιλίες που φυτεύτηκαν σε καμία περίπτωση δεν πληρούσαν τα πρότυπα παραγωγής κρασιού υψηλής ποιότητας.

Με το πέρασμα του χρόνου, ευτυχώς σώθηκαν εκείνοι οι αμπελώνες που είχαν χαθεί. Επειδή οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις τελειοποιήθηκαν, τελικά ήταν επιτυχείς. Επιπλέον, η ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας στη διαδικασία παραγωγής κρασιού είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες βελτιώσεις. Στις μέρες μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονται ανάμεσα στις παραγωγούς χώρες καλύτερου κρασιού.

 

     —–Πατήστε για την online αίτηση σας ESTA —–-

Εθνική ημέρα κρασιού

Γνωρίζατε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής υπάρχει η εθνική ημέρα κρασιού; Λοιπόν, υπάρχει και γιορτάζεται στις 18 Φεβρουαρίου.

Η Εθνική “ημέρα κρασιού” είναι ουσιαστικά μια υπενθύμιση για τον εορτασμό αυτού του ποτού. Οι δοκιμαστές του, που είναι κυρίως Αμερικανοί, είναι μεγάλοι καταναλωτές κρασιού, αν σκεφτείτε ότι πίνουν κρασί σχεδόν καθημερινά.

Αλλά, ένας άλλος σκοπός αυτής της ιδιαίτερης ημέρας είναι να γνωστοποιήσει στον κόσμο τα αδιαμφισβήτητα οφέλη που έχει στην υγεία μας η κατανάλωση κρασιού. Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιού περιέχουν αντιοξειδωτικά. Βελτιώνουν την κυκλοφορία και αποτρέπουν τις καρδιαγγειακές ασθένειες. Με άλλα λόγια, πρόκειται για έναν ισχυρό παράγοντα που προτρέπει τον κόσμο να απολαμβάνει αυτό το γευστικό ποτό, πάντα με μέτρο.

Ελπίζω να βρήκατε κι εσείς αυτά τα στοιχεία εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Στοιχεία για μια νέα χώρα στον Νέο κόσμο που άνοιξε τις πόρτες της σε μια βιομηχανία με ρίζες στην Ευρώπη. Ωστόσο, κατάφερε να εδραιωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες χώρες παραγωγής κρασιού στον κόσμο.