Close

21/10/2015

Άφιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Πρέπει οπωσδήποτε να είστε προετοιμασμένοι, αν θέλετε να περάσετε από τους ελέγχους ασφαλείας γρήγορα και εύκολα. Για να ταξιδέψετε τους καλοκαιρινούς μήνες ή την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων διακοπών απαιτείται μεγαλύτερη προετοιμασία και υπομονή καθώς οι ουρές και οι χρόνοι αναμονής είναι ακόμη μεγαλύτερα. Οι οικογένειες που ταξιδεύουν με παιδιά και οι επιβάτες που κατά τον έλεγχο εισιτηρίων (check-in) παραδίδουν περισσότερες από μία βαλίτσες, θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις ακόλουθες συστάσεις. Ούτως ή άλλως, κατά τις περιόδους αιχμής, τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια των ΗΠΑ αυξάνονται και τηρούνται σχολιαστικά.90-300x201 Άφιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Τα πιο συνηθισμένα σενάρια που πρέπει να προσέχετε είναι τα παρακάτω:

– Να θυμάστε ότι υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με τη μεταφορά διαφόρων ειδών αντικειμένων.

– Να θυμάστε ότι είναι δική σας ευθύνη να βοηθήσετε τα παιδιά σας να περάσουν από τους χώρους ασφαλείας του αεροδρομίου.

Πριν ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας: Για ένα εύκολο ταξίδι, ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας είναι να ετοιμάσετε τα πράγματά σας με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος των αποσκευών σας και ότι συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσετε τους υπαλλήλους στο τμήμα επιθεώρησης και ασφαλείας να εργαστούν πιο εύκολα, καθώς και να βοηθήσετε στη ροή της ουράς αναμονής τελειώνοντας πιο γρήγορα. Πριν ετοιμάσετε τις αποσκευές σας, μάθετε ποια αντικείμενα είναι υπό περιορισμό και ποια αντικείμενα απαγορεύεται να μεταφέρετε στις αποσκευές σας. Τα απαγορευμένα αντικείμενα είναι εκείνα που, για κανέναν λόγο, δεν μπορείτε να έχετε μαζί σας, όπως:

• Πυροτεχνήματα.

• Εύφλεκτες μπογιές.

• Υγρό χλώριο.

Λοιπά προϊόντα ή αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να μεταφέρετε στη χειραποσκευή σας, αλλά μπορείτε να τα μεταφέρετε μέσα στις παραδιδόμενες αποσκευές σας:

91-300x144 Άφιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής• Σφυριά, τρυπάνια και ορισμένα εργαλεία.

• Ρόπαλα του μπέιζμπολ, μπαστούνια του γκολφ ή του χόκεϊ.

• Πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά (υπό ορισμένες συνθήκες).

Ετοιμάστε τη χειραποσκευή σας προσεκτικά: Είναι ουσιαστικής σημασίας να ετοιμάσετε τη χειραποσκευή σας προσεκτικά ώστε να περάσετε γρήγορα από τον έλεγχο ασφαλείας του αεροδρομίου. Αν μεταφέρετε υγρά, αεροζόλ ή ορισμένα είδη τζελ, τηρείστε αυτούς τους κανόνες: Υγρά, αεροζόλ και τζελ πρέπει να μεταφέρονται σε δοχεία μέγιστης χωρητικότητας 100ml. Πρέπει να τα μεταφέρετε σε διάφανη πλαστική σακούλα με δυνατότητα επανασφράγισης μέγιστης χωρητικότητας ενός λίτρου. Αυτή η σακούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε ξεχωριστό δίσκο με σκοπό τη διευκόλυνση του ελέγχου. Επιτρέπεται μία μόνο χειραποσκευή ανά ταξιδιώτη.

Υπάρχουν εξαιρέσεις στην επιτρεπόμενη ποσότητα υγρών:

• Αν ταξιδεύετε με βρέφος επιτρέπεται να μεταφέρετε μητρικό γάλα, τη φόρμουλα του βρέφους, χυμούς ή άλλα υγρά, αρκεί να τα δηλώσετε όταν περνάτε από τη ζώνη εξέτασης.

• Επίσης μπορείτε να μεταφέρετε υγρά φάρμακα σε ποσότητες μεγαλύτερες των 100ml, αλλά πρέπει να τα δηλώσετε όταν περνάτε από τη ζώνη εξέτασης. Με την άφιξή σας στο σημείο εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής: Ένα εκατομμύριο άνθρωποι περνούν καθημερινά από τον έλεγχο του τελωνείου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Γενικά, η διαδικασία είναι γρήγορη στα περισσότερα σημεία εισόδου: αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα. Άφιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με αεροπλάνο. Όλοι οι ταξιδιώτες στο αεροπλάνο πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο τελωνείου ανά οικογένεια. Είναι υποχρεωτικό τόσο για τους Αμερικανούς πολίτες που επιστρέφουν μετά από ένα ταξίδι, όσο και τους αλλοδαπούς. Επίσης, οι αλλοδαποί που ταξιδεύουν με θεώρηση πρέπει να συμπληρώσουν ένα έντυπο I-94 ανά άτομο. Όσοι ταξιδεύουν με το Πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (Visa Waiver Program – VWP) οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση παλιότερα μέσω του ESTA, δεν απαιτείται να συμπληρώσουν το έντυπο I-94. Οι Αμερικανοί πολίτες και οι μόνιμοι νόμιμοι κάτοικοι επίσης εξαιρούνται από τη συμπλήρωση του εντύπου. Εξέταση μετανάστευσης. Ένας επιθεωρητής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) είναι υπεύθυνος για αυτήν την εξέταση. Υπάρχουν δύο ουρές, μία για τους αλλοδαπούς, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι κάτοχοι πράσινης κάρτας, και μία ουρά για τους Αμερικανούς πολίτες, των οποίων τα διαβατήρια θα εξετάσει ο επιθεωρητής μετανάστευσης. Οι αλλοδαποί πρέπει να δηλώσουν, ανάλογα με τις συνθήκες, τη μόνιμη κατοικία τους, τα διαβατήριά, τις θεωρήσεις και τα πρόσθετα έγγραφα για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, όπως συμβαίνει με φοιτητές ή κατόχους θεώρησης τύπου K-1. Ζώνη ασφαλείας.

Μπορείτε να περάσετε από τη ζώνη ασφαλείας πολύ πιο γρήγορα τηρώντας αυτές τις συστάσεις:

• Να είστε στην ώρα σας.

• Να κρατάτε την ταυτότητα και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα.

• Να φοράτε υποδήματα που αφαιρούνται εύκολα.

• Να έχετε περιορίσει τον αριθμό των αντικειμένων που πιθανώς να ενεργοποιήσουν τους ανιχνευτές.

• Βγάλτε τον φορητό σας υπολογιστή από την τσάντα του και τοποθετήστε τον σε ξεχωριστό δίσκο.

• Παιδιά και βρέφη: τα παιδιά και τα βρέφη πρέπει να περάσουν από τους χώρους εξέτασης. Ωστόσο, ποτέ δεν θα χωριστούν, όπως όλοι οι επιβάτες, από τους γονείς τους ή το άτομο που τα συνοδεύει. Αν το παιδί σας μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια, συνιστάται να περάσει μέσα από τον ανιχνευτή μετάλλων μόνο του. Στην περίπτωση που ταξιδεύετε με βρέφος, θα πρέπει να περάσετε μαζί του από τον ανιχνευτή μετάλλων. Η διαδικασία εξέτασης θα περιλαμβάνει και έλεγχο των βρεφικών καροτσιών και καθισμάτων, καθώς και έλεγχο των βρεφικών αξεσουάρ, όπως είναι οι τσάντες για τις πάνες.

Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία τηρώντας τα παρακάτω βήματα:

• Να είστε έτοιμοι να βγάλετε τα παιδιά από τα καροτσάκια και τα καθισματάκια τους.

• Παραμένετε με το παιδί σας συνεχώς και μην ζητάτε από κανέναν που δεν ταξιδεύει μαζί σας να το κρατήσει.

• Δηλώστε υγρά όπως μητρικό γάλα, καθώς και βρεφικές τροφές.

92-300x188 Άφιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΓενικά, ο επιθεωρητής μετανάστευσης θα αποφασίσει μέσα σε ένα λεπτό αν θα σας επιτρέψει την είσοδο στη χώρα και για πόσο καιρό. Θα σας επιστρέψει τα έγγραφα με σφραγισμένο το διαβατήριό σας. Επίσης, οι αλλοδαποί που ταξιδεύουν με θεώρηση πρέπει να έχουν επιστρέψει το έντυπο I-94 με μερικά σχόλια. Αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά επειδή δείχνουν την κατηγοριοποίησή σας από μεταναστευτικής πλευράς, και το σημαντικότερο, δείχνουν την ημερομηνία έως την οποία μπορείτε να παραμείνετε νόμιμα στη χώρα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μπορείτε να παραμείνετε νόμιμα στις ΗΠΑ, όχι η ημερομηνία λήξης της θεώρησής σας. Ενδέχεται να ζητηθεί από τους Αμερικανούς πολίτες αλλά και τους αλλοδαπούς να μεταβούν σε μια αίθουσα αναμονής ώστε κάποιος επιθεωρητής μετανάστευσης να μπορεί να πραγματοποιήσει ορισμένες επιπλέον εξετάσεις. Ο χρόνος αναμονής μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πόση κίνηση (με διεθνείς πτήσεις) υπάρχει στο αεροδρόμιο τη δεδομένη στιγμή. Άφιξη από θάλασσα Η διαδικασία είναι η ίδια όπως κατά την άφιξή σας σε κάποιο αεροδρόμιο. Η μόνη διαφορά είναι ότι, μερικές φορές, οι εξετάσεις μετανάστευσης πραγματοποιούνται εντός του πλοίου που ταξιδεύετε. Άφιξη από ξηρά Η βασική διαδικασία είναι η ίδια. Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι οι Αμερικανοί πολίτες και οι νόμιμοι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριό τους για να περάσουν από τα σημεία εισόδου, καθιστώντας τη διαδικασία πιο εύκολη και γρήγορη. Επίσης, οι Μεξικανοί πολίτες και οι κάτοικοι που επιθυμούν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και να περιορίσουν την παραμονή τους στη ζώνη των συνόρων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια θεώρηση μέσω λέιζερ. Το επόμενο βήμα Όταν περάσετε από την επιθεώρηση μετανάστευσης, τόσο οι Αμερικανοί πολίτες όσο και οι αλλοδαποί πρέπει να περάσουν από την εξέταση στο τελωνείο, η οποία πραγματοποιείται από επιθεωρητές CPB.